Zelf Energie Besparen

Gepubliceerd sep. 24, 22
6 min read

Isolerend Folie Voor Dubbel Glas

Maar dat is niet de meest duurzame oplossing. Tocht op de vloer komt vaak via de kruipruimte of uit zelfs uit de fundering. Is dat het geval, dan is het tijd om de vloer te isoleren. Het is niet een goedkope oplossing, maar wel een duurzame. Je kunt een vloer op twee verschillende manieren isoleren: De meest snelle en voordelig manier is om via de kruipruimte je vloer te isoleren (folie verwarming).

Lees hier meer over het isoleren van je vloer via de kruipruimte en het isoleren van de bodem. Heb je geen kruipruimte is of deze is veel te laag, dan kun je de vloer ook via de bovenkant isoleren. Dit is wel veel meer werk en is prijziger. Lees hier meer over het aanbrengen van vloerisolatie via de bovenzijde.

Verwarming Isolatie

Daarnaast bespaar je flink wat energie en dus geld met vloerisolatie. Vraag gratis in één keer meerdere offertes aan voor vloerisolatie. Niet alleen via de vloer kan er tocht en kou binnenkomen. Ook op zolder, via het dak kan er warmte lucht verdwijnen en het tochten. Waarschijnlijk merk je in eerste instantie maar weinig van dat er warmte verdwijnt via je dak - Hoe kan ik mijn woning isoleren?.

Ga naar zolder en test het uit (Online Isolatiemateriaal bestellen). Zet een paar kaarsjes neer op zolder. Wees voorzichtig en blijf bij de kaarsjes voor de veiligheid. Zie je dat ze wapperen dan heb je last van een (lichte) luchtstroom. Wapperen de kaarsjes en heb je al dakisolatie? Dan moet je het isolatiemateriaal controleren op kieren en gaatjes.

5 Tips Om Je Gasprijs Laag Te Houden

Begin met het isoleren van het dak. Je kunt uit verschillende materialen kiezen om het dak tochtvrij te maken. Je kunt bijvoorbeeld glaswol of steenwol isolatieplaten tegen de wand bevestigen. Het is mogelijk om zelf je dak aan de binnenzijde isoleren (Isolatie kopen aan een scherpe prijs). Maar om het goed te doen, kun je het beste de klus laten uitvoeren door een erkend isolatiebedrijf.

Heb je een plat dak dat isolatie nodig heeft, vraagt dat om een andere aanpak dan een schuin dak. Vraag hier offertes aan bij dakisolatie specialisten. Je kunt in plaats van je dak te isoleren ook je zoldervloer isoleren. Als je niet vaak je zolder gebruikt kan dit een oplossing zijn.

5 Tips Om Je Gasprijs Laag Te Houden

Lijkt het alsof het tocht bij je muren? Dan is daar niet een snelle oplossing voor: alleen spouwmuurisolatie kan dit oplossen. Is dat niet het geval, dan is het een goed plan om te investeren in spouwmuurisolatie. Je en het wordt . Vraag persoonlijk advies aan een spouwmuurisolatie specialist. Vraag hier gratis offertes aan voor spouwmuurisolatie. Heb je alles goed geïsoleerd om de tocht de baas te zijn? Vergeet ook niet te ventileren.

Dat kan door te luchten (raampje open), via een ventilatierooster of met een mechanisch ventilatiesysteem. Het gaat allemaal om de juiste balans. Genoeg frisse en gezonde lucht in huis maar zonder tocht.

Folie Voor Achter Verwarming

Door je woning te verduurzamen verhoog je je wooncomfort, en bespaar je ook nog eens op je energierekening. Isoleren is één van de makkelijkste en meest effectieve manieren om jouw huis te verduurzamen. Een goed geïsoleerd huis heeft ook een betere warmteregulatie, waardoor er minder vocht in de woning blijft hangen en de kans op schimmelvorming ook flink afneemt. Isolatiemateriaal producten online kopen.

Denk hierbij aan de grotere klussen zoals het isoleren van het dak, de vloeren en de muren, het aanbrengen van dubbelglas in alle ramen, maar ook het dichten van eventuele naden en kieren en het isoleren van de leidingen. Je vindt in onze webshop isolatieplaten van polystyreen, glaswol of steenwol, maar ook andere oplossingen zoals isolatieschuim voor de moeilijk bereikbare hoeken (Isolatiemateriaal kopen: welke soort moet ik hebben?).

Isolatiefolie: Uitvoeringen, Prijzen & Toepassingen

Isolatie is de energiebesparende maatregel waarmee je de grootste energiebesparingen kunt behalen. Zelf radiatorfolie aanbrengen met ons stappenplan!. Zo voorkom je onder andere met dakisolatie dat er veel warmte verloren gaat je huis uit en met vloerisolatie dat er kou je huis binnenkomt. Als je je huis ook nog eens goed isoleert, houd je in de winter de warmte binnen en in de zomer de hitte buiten met bijvoorbeeld houtwol isolatie.

Hoe Kan Ik Mijn Woning Isoleren?Isolerende Tochtborstel

Deze klusjes kun je sowieso doen, ook als je al later je huis wilt isoleren - woning isoleren. Waarom veel mensen deze andere energiebesparende oplossingen veelal niet kennen, komt mede omdat het vrij nieuwe oplossingen zijn of het vroeger wel gebruikelijk was, zoals het goed afstellen van je radiatoren. Daarnaast is de markt van energiebesparing blijkbaar minder aantrekkelijk dan de isolatiemarkt.

Informatie Over Isolatiematerialen

Zorg er wel voor dat je huis niet helemaal potdicht zit en er nog wel frisse lucht meer binnenkomt. Gebruik een aansteker om tocht op te sporen in en rond kieren en naden. In het videofragment hieronder zie je het nut van tochtwering en hoe je tocht in huis op kunt sporen.

Isolatiefolie: Uitvoeringen, Prijzen & ToepassingenRadiatorfolie En Vensterfolie

Bijkomend voordeel van je huis tochtvrij maken is dat er in de zomer ook minder warme lucht onopgemerkt je huis binnenkomt via kieren en naden - ervaring isolerende raamfolie. Dak, Voordeur, Brievenbus, Ramen, Meterkast, Kruipluik, Achterdeur Radiatoren stralen warmte uit naar alle kanten, dus ook naar de gevel toe waar ze tegenaan staan. Je verwarmt zo de gevel welke op zijn beurt niet per se meer warmte naar jou uitstraal.

Raam Isolatiefolie

Als je radiatorfolie achter de radiator op de gevel aanbrengt weerkaatst een deel van de warmte het vertrek in waar de radiator staat. Het opwarmen van je gevel achter de radiator levert weinig op qua comfort en is zonde van het warmteverlies. Raamfolie aanbrengen zorgt ervoor dat je enkelglas upgrade naar dubbelglas.

Voldoende ventilatie is belangrijk voor een gezond binnenklimaat. We leven , vaak met onvoldoende daglicht en frisse lucht. De binnenlucht kan vervuild zijn met CO2, fijnstof van koken, maar ook vluchtige stoffen die vrijkomen uit meubels. Ventilatie is daarom belangrijk. Als je dit op de ouderwetse manier doet met een raampje of raamrooster open verlies je warmte doordat opgewarmde binnenlucht naar buiten gaat. folie achter radiator.

5 Tips Om Je Gasprijs Laag Te Houden

Bij een open trappenhuis verlies je door opstijgende lucht warmte dat van de woonkamer naar de overloop gaat. Je kunt er een gordijn voor de trap hangen in de winter. Rigoureuzer is om de trap dicht te maken. Een andere optie is om een transparante schotjes van ± 20 cm hoog tegen het plafond aan te maken, hiermee voorkom je dat de meeste warmte die tegen het plafond aan is opgestegen ook dicht tegen het plafond aan het trappengat in ontsnapt naar boven.

Met ongeïsoleerde verwarmingsbuizen verlies je warmte. Dit is met name zonde in de kruipruimte, daar geven verwarmingsbuizen onnodig en onbenutte warmte af als ze niet geïsoleerd zijn. Dus zorg voor in ruimten waar je niet verwarmt of verblijft - Bespaaradvies voor bewoners. De rode en blauwe buizen zijn geïsoleerde verwarmingsbuizen in de kruipruimte Het is zonde van de stookkosten om kamers te verwarmen waar je niet komt.

Folie Verwarming

Isolatie: Prijs Advies & Tips Isoleren10 Tips Om Energie Te Besparen


Voorkom wel bevriezing van het water in je radiatoren, door ze waar nodig licht aan te zetten als het vriest buiten. Als kamers niet worden verwarmd is het goed de binnendeuren als buitendeuren te behandelen en ze te voorzien van de juiste tochtwering. Zaak is wel om de luchtkwaliteit in de gaten te houden omdat je eventuele ventilatie onder de deur door tegenhoudt door de tochtwering (Online Isolatiemateriaal bestellen).

Meer van Overzicht

Navigation

Home

Latest Posts

Het Zoete Genot Van Lekkere Snoepjes

Published Sep 10, 23
4 min read

Uniek Afscheidscadeau Collega

Published Jul 17, 23
6 min read

Snoeppot Online Bestellen?

Published Jul 06, 23
4 min read